НВП «Аріадна». Здоров'я в кожен дім!

Біфідумбактерин - Удосконалений класичний синбіотик на основі двох штамів біфідобактерій і лактулози 120 млн КУО в кожній капсулі

Удосконалений класичний синбіотик на основі двох штамів біфідобактерій і лактулози
120 млн КУО в кожній капсулі

Значно більш ефективний склад ніж у інших виробників «біфідумбактерину».
Активно сприяє пригніченню патогенної мікрофлори.

Біфідумбактерин

Склад. Одна капсула містить:Живі ліофілізовані пробіотичні мікроорганізми -40 мг (mg); допоміжні речовини: мальтодекстрин - 130 мг (mg), глюкоза -25 мг (mg), тальк - 2 мг (mg), магнію стеарат - 2 мг (mg), кремнію діоксид-1 мг (mg). Пробіотичні мікроорганізми - Bifidobacterium adolescentis В1245, Bifidobacterium bifidum В1670. 1 капсула містить 120 млн (millions) колонієутворюючих одиниць КУО (CFU). Форма випуску: капсули.
Фармакологічні властивості компонентів.Властивості синбіотику Біфідумбактерин зумовлені властивостями його компонентів та їх синергічним поєд­нанням. Мікроорганізми, що входять до складу Біфідумбактерин, мають високу антагоністичну активність до патогенних мікроорганізмів. Антагоністична активність спрямована проти екзогенної мікробіоти, вона фунтується на різних біохімічних механізмах: синтезу антимікробних сполук, бактеріоцинів, а також органічних кислот. Бактеріоцини виявляють специфічну активність проти штамів бактерій всередині роду (вузького спектру) та між родами, проявляють широкий діапазон активності відносно деяких видів роду Bacillus, Enterococcus, Е. соІі, Salmonella, Clostridium, Shi-gella, Staphylococcus і Streptococcus. Бактеріоцини сприяють антимікробної активності через утворення пор в клітинній стінці патогена та проникнення всередину клітини, що призводить до лізису клітин патогена. Білкова природа бактеріоцинів робить їх стійкими до дії ферментів, продукуємих патогенами, таких як амілаза та ліпаза. Біфідобактерії ефективно конкурують з патогенними мікроорганізмами за сайти адгезії на епітеліальних клітинах макроорганізму. Таким чином вони забезпечують колоні­заційну резистентність та протиінфекційний захист організму. Біфідобактерії прикріплюються і до клітин самих патогенів (збудників інфекційних хвороб), запобігаючи адгезії останніх до ентероцитів, що сприяє швидкій елімінації патогенів. Здатність біфідобактерій прикріплюватися до епітеліоцитів відіграє важливу роль в їх колонізації шлунково-кишкового тракту, запобігаючи швидкій елімінації перистальтикою кишечника. Цей фактор забезпечує біфідобактеріям конку­рентоспроможність у даній екосистемі. Організм людини не здатен самостійно синтезувати вітаміни і має отримувати їх із довкілля. Одним із джерел утворення низки вітамінів є саме нормальна мікрофлора кишечнику, тому дисбактеріоз часто супроводжується ознаками вітамінної недостатності. Біфідо­бактерії синтезують амінокислоти, вітаміни групи К, тіамін, рибофлавін, нікотинову, пантотенову, фолієву кислоти, піри­доксин та ціанокобаламін, які всмоктуються в кишечнику. Біфідобактерії пригнічують ріст патогенної мікрофлори дією оцтової та молочної кислот (кінцевих продуктів метаболізму цих мікроорганізмів). Вони знижують рН в шлунково­кишковому тракті, створюючи несприятливі умови для розвитку патогенних мікроорганізмів, здійснюють бакте­ріостатичну дію. Компоненти синбіотику Біфідумбактерин комплексно сприяють нормалізації травлення, підтримці здоров'я мікрофлори кишечника, зменшенню симптомів моторно­евакуаторної дисфункціїшлунка і кишечника. Біфідобактерії метаболізують в кишечнику речовини, які не можуть засвоюватись організмом людини (нерозчинний крохмаль, складні вуглеводи, олігоцукри, протеїни і муцин) на більш прості. В результаті цього метаболізму утворюються в основному коротколанцюгові кислоти, такі як молочна та уксусна, які необхідні для щоденних енергетичних потреб макроорганізму. Дія лактулози направлена на створення оптимальних умов життєдіяльності біфідобактерій, прискорення їх розмноження і адгезії в зоні їх природного існування. Молекула лактулози не розщеплюється ферментами тонкої кишки, внаслідок чого вона залишається інтактною аж до потрапляння в товсту кишку, де відбувається її ферментація мікрофлорой. У товстій кишці лактулоза перетворюється на низькомолекулярні органічні кислоти: молочну, оцтову, масляну і пропіонову (відомі як коротколанцюгові кислоти), підкислюється вміст кишечнику, підвищується осмотичний тиск у товстій кишці, регулюється транзит хімусу і поліпшується всмоктування води, натрію, хлору, а також кальцію і магнію. Коротколанцюговим кислотам властиво регулювати перистальтику товстого кишечника, стимулюючи або гальмуючи моторику гастроінтестинального тракту. У товстій кишці лактулоза є ідеальним живильним субстратом для біфідобактерій, що призводить до пригнічення патогенної мікрофлори.Біфідобактерії сприяють нормалізації пригніченої імунної системи, а за умови її нормального функціонування не порушують її роботу. Вони здійснюють імуномодулюючу дію за механізмами гальмування запальних реакцій, регулювання експресії TLR(Тoll-likereceptors), активації DCs (Dendritic) і NK (NaturalКiller), проліферації лімфоцитів, балансування Т­хелперів (Th1/Тh2), секреції специфічного lgA, який додатково обмежує мікробну взаємодію з епітелієм. Значною перевагою синбіотика Бифидумбактерин (вироб­ництва НВП «Аріадна»), є підвищений вміст біфідобактерій, посилення їх дії лактулозою, а також відсутність у складі препарату генетично модифіко-ваних мікроорганізмів і організмів умовно-патогенної мікрофлори кишечника. 

Показання: - при дисбактеріозі різного походження;- при застосуванні терапії антибіотиками і нестероїдними протизапальними засобами;- при запаленнях дихальної, травної, сечостатевої системи; опорно-рухового апарату; гнійно-запальних захворю­ваннях;- при запальних і дискинетичних порушеннях шлункового тракту і травної системи;- при гострих інфекціях кишечнику (сальмонельоз, шиге­льозній інфекція, ешеріхіози);- при вірусних інфекціях;- при алергії, атопічному дерматиті, нейродерміті, кро­пивниці, бронхіальній астмі, полі нозі;- при порушенні функції ендокринної системи (цукровий діабет);- при харчовій токсикоінфекції;- при діареях різної природи;- при синдромі мальабсорбції;- при підготовці до планових операцій;- при передпологовій підготовці вагітних жінок для змен­шення ймовірності внутрішньоутробного інфікування плоду;- в післяпологовому періоді - для для змен­шення ймовірності інфекційно-запальних процесів, зокрема маститів;- для попередження розвитку інфекційно-запальних процесів, зокрема маститів.
Рекомендується застосовувати Біфідумбактерин як джерело біфідобактерій та фруктоолігосахаридів (лактулози), що сприяють нормалізації мікрофлори кишечника при дисбактеріозах; а також сприяють нормалізації функцій органів травлення.  
Спосіб застосування. Мінімальна рекомендована добова доза становить: - дітям від З до 12 років та дорослим -по 1 капсулі 2 рази на добу. Приймати перорально за 30 хвилин (mіп) до прийому їжі.Не рекомендується самостійно перевищувати зазначене добове дозування. Перед прийомом рекомендовано проконсультуватися з лікарем. Підвищена доза можлива за рекомендацією лікаря. 
Мінімальна рекомендована тривалість курсу: 14 днів. Максимальна -не обмежена.
Протипоказання: галактоземія, підвищена чутливість до компонентів препарату, діти до З років. 
Застереження. На початку прийому може бути тимчасове ослаблення випорожнень, що не є підставою для скасування прийому препарату. 
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами-не впливає.
Зберігання: в оригінальній упаковці, в чистих про­вітрюваних приміщеннях, в місцях захищених від потрапляння прямих сонячних променів, при температурі не вище 25°( і відносній вологості повітря не вище 80%, в недоступному для дітей місці. Рекомендується зберігати в холодильнику. Уникати заморожування.
Придатний до (число, місяць, рік) та номер серії «L» - вказані на блістері. Упаковка: по 10 капсул в блістері, по 1 блістеру в пачці.Категорія відпуску: без рецепту.
Дієтична добавка. Не містить лактозу, генно-модифікованих організмів, барвників, ароматизаторів, антибіотиків і консервантів. Не є лікарським засобом. Не рекомендується використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Вироблено за ТУ У 15.8-31034548.001-2002 зі змінами, погодженими Міністерством охорони здоров'я України.Маса нетто капсули: 200 мг (mg) ± 9%. 

Illustration

Вироблено в Україні.
Відповідає міжнародним вимогам до якості.